OVE GODINE NEŠTO DRUGAČIJA ORGANIZACIJA: Za bogojavljenski krst na Adi sutra pliva 12 plivača

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 14:54

OVE GODINE NEŠTO DRUGAČIJA ORGANIZACIJA: Za bogojavljenski krst na Adi sutra pliva 12 plivača

Plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji počinje sutra nakon praznične liturgije, nešto posle 11 časova

Na Adi Ciganliji će se sutra plivati za bogojavljenski krst, potvrdio je starešina hrama Svetog Ðorđa na Čukarici, protejerej stavrofor Časlav Marinković.

Prema njegovim rečima, plivaće 12 plivača, a prisustvovaće vladika remezijanski Stefan i nekoliko sveštenika. Tradicionalne litije ove godine neće biti.

Vladika Stefan je potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će na Bogojavljenje biti organizovano plivanje za Časni krst, ali ove godine nešto drugačije.

- Ove godine plivanje će biti revijalnog karaktera. Ada Ciganlija će biti jedino mesto u Beogradu gde će se plivati za Časni krst - kazao je vladika Stefan.

U SPC je rečeno da ove godine zbog epidemioloških mera neće biti organizovanog plivanja za krst na drugim mestima u Beogradu, kao i da će i na Adi Ciganliji biti održano nešto drugačije.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za bogojavljenski krst na Adi sutra pliva 12 plivača

Izvor: B92, 18.Jan.2021

Na Adi Ciganliji će se sutra plivati za bogojavljenski krst, potvrdio je za Tanjug starešina hrama Svetog Ðorđa na Čukarici, protejerej stavrofor Časlav Marinković...Prema njegovim rečima, plivaće 12 plivača, a prisustvovaće vladika remezijanski Stefan i nekoliko sveštenika. Tradicionalne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.