Novi Sad: Smanjen pritisak vode u gradu i prigradskim naseljima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Smanjen pritisak vode u gradu i prigradskim naseljima

Zbog najavljenih i planiranih radova u Fabrici vode na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u novoj filter stanici, pritisak u mreži je smanjen na 1 bar sa 3 bara, koliki je inače tokom redovnog vodosnabdevanja. Izvođenje radova za posledicu ima da se u sistem trenutno ispušta 800 litara vode u sekundi umesto redovnih 1.200 litara u sekundi. Zbog naglog pada pritiska pojedini delovi grada kao i stanovi na višim spratovima mogu ostati bez vode.

Stabilizacija u vodosnabdevanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se očekuje do sutra u večernjim časovima.

"Takođe, u sklopu radova na postavljanju nove tehnološke pumpne stanice u Fabrici vode, paralelno se izvode radovi na izvorištu Petrovaradinska ada, a nakon njihovog završetka, moći ćemo da koristimo ovo izvorište sa 40% kapaciteta u narednih pet do sedam dana, zbog povezivanja novog cevovoda na Žeželjevom mostu. Izvođenje radova je plansko unapređenje tehničkog sistema, neophodno radi budućeg redovnog vodosnabdevanja. Molimo sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja dok se radovi ne završe", navodi se u saopštenju JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad.

Cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na nekoliko lokacija:

- Klinički centar Vojvodine – 2 cisterne

- Bulevar Slobodana Jovanovića 2 – ispred FMC Specijalna bolnica za hemodijalizu

- Ispred Hrama Rođenja sv.Jovana Krstitelja na Detelinari

- Ispred Svetosavske crkve na Novom naselju

Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 14 sati biti ulice Bogoboja Atanackovića od Bulevara kralja Petra do Ulice Omladinskog pokreta i Pariske komune od Bulevara kralja Petra do Ulice Omladinskog pokreta.

Takođe, bez vode će do 11 sati biti ulice Hadži Đerina, Nemanjina i Đorđa Zličića (od Partizanske ulice do pruge).

Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.