NEVEROVATAN ULOV NA ADI CIGANLIJI: Beograđanin upecao soma od dva metra i preko 20 kg!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATAN ULOV NA ADI CIGANLIJI: Beograđanin upecao soma od dva metra i preko 20 kg!

Ako ste mislili da je na Adi Ciganliji nemoguće uhvatiti neku veću ribu, imamo sliku koja dokazuje da ipak jeste. Jedan Beograđanin uspeo je da upeca soma od skoro dva metra i više desetina kilograma.

Pred brojnom publikom pecaroš je uspeo iz jezera, uz pomoć prijatelja, da izvuče soma, a od prolaznika je nagrađen velikim aplauzom. Nakon tradicionalne fotografije sa ulovom za pamćenje, pecaroš je ribu vratio u vodu.

Inače, stručnjaci za podvodni svet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Adi Ciganliji i ranije su tvrdili da u jezeru ima somova i od skoro stotinak kilograma, ali da su potpuno bezopasni po kupače.

- Somovi u jezeru su znak da je voda dobra i kvalitetna, jer da nije ne bi mogli toliko da porastu, ali oni neće napasti ljude. Može samo da vas ubode neki cverglan, zato što ima bodlje koje nisu baš prijatne i imaju malo otrova, ali neće vas bocnuti ako ga ne dirate.

Samo veliki tolstolobici mogu biti malo opasniji jer se oni umrtve i ako im priđete blizu, uplaše se i malo vas ćušnu, udare. Njih preko dana nema, te noću treba pripaziti - rekao je jednom prilikom Aleksandar Hegediš, savetnik za upravljanje ribolovnim resursom u Savskom jezeru.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.