Lokalizovan požar u fabrici kartona na Adi Huji, povređen vatrogasac

Izvor: RTS, 11.Avg.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar u fabrici kartona na Adi Huji, povređen vatrogasac

Požar koji je izbio u "Fabrici kartona Beograd" na Adi Huji lokalizovan je oko 17.00 i u toku je "dogašavanje". Povređen jedan vatrogasac. Doneta odluka da se fabrika privremeno zatvori zbog sumnje da je požar podmetnut, rekao načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.
Do požara je došlo oko 11 časova na deponiji kartona, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Vatra i dalje tinja u krugu fabrike, a gore tone papira i kartona, javio je reporter RTS-a sa lica mesta.
Kako saznaje RTS, prilikom gašenja požara povređen je 30-godišnji vatrogasac. On nema teže povrede, a nakon što je prevezen u Urgentni centar, pušten je na kućno lečenje.
"Povređeni vatrogasac nema opekotina, udario ga je topli vazduh prilikom gašenja požara, ali je svestan i prevezen je u Urgentni centar", rekla je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
Direktor fabrike na Adi Huji Milan Marković rekao je da je požar izbio uz samu ogradu, a da se zatim proširio na celo dvorište.
U krugu fabrike, na desetak metara od vatre, nalazi se rezervoar sa gorivom, a tokom celog dana jedno vatrogasno vozilo je stajalo pored rezervoara i hladilo ga.
Rezervoar je sada bezbedan i nema straha da će se vatra proširiti.
Vatrogasci kažu da će verovatno celu noć ostati u krugu fabrike, a u gašenju pomažu i radnici fabrike.
Vatra je zahvatila 4.000 kvadrata, gde je deponovana stara hartija, a visina plamena dostizala je tri metra. 
Na gašenju požara angažovano je 35 vatrogasaca-spasilaca sa dvanaest vozila. Dodatne teškoće donosi im vetar koji duva brzinom od osam metara u sekundi.
Dim se mogao videti iz različitih delova Beograda.
Brojne lekarske ekipe bile su angažovane na licu mesta.

Gradonačelnik Siniša Mali dao je nalog da ekološka inspekcija i dežurna inspekcija po hitnom postupku izađu na teren i utvrde činjenično stanje, a nakon novog požara u "Fabrici hartije Beograd" na Adi Huji.
Gradonačelnik je taj nalog izdao s obzirom na to da su u prethodnih 60 dana u toj fabrici izbila čak četiri požara.
U požaru koji se dogodio u toj fabrici 19. jula povređeno je šest pripadnika Sektora za vanredne situacije i dvoje zaposlenih u preduzeću "Avala star".
Od posledica povreda, vatrogasac i radnik "Avale star" preminuli su na Vojnomedicinskoj akademiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U požaru na Adi Huji povređen vatrogasac

Izvor: N1 televizija, 11.Avg.2017

U “Fabrici hartije Beograd“ na Adi Huji oko 11 časova došlo je do požara na deponiji kartona, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Požar je loalizovan oko 17 sati. U požaru je povređen vatrogasac star oko 35 godina...Povređeni vatrogasac nema opekotina, već ga je udario topli vazduh prilikom gašenja...

Nastavak na N1 televizija...

Novi požar u fabrici "Kartonka Avala" na Adi Huji

Izvor: Blic, 11.Avg.2017

U fabrici "Kartonka Avala" na Adi Huji danas je ponovo izbio požar. Vatrogasne ekipe su na terenu i pokušavaju da stave vatru pod kontrolu...Podsetimo, u požaru koji je u ovoj fabrici izbio 19. jula ove godine, tragično su nastradali vatrogasac Milan Rmuš, kao i radnik "Avala stara" Milan J., dok...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.