Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUZI, AUSTRIJANCI ILI ŠPANCI? Most na Adi još čeka šine, na tender stigle TRI PONUDE

Ko će dobiti posao postavljanja tramvajskih šina preko Mosta na Adi? Na tender su pristigle tri ponude i to austrijskog "Strabaga", domaće "Energoprojekt niskogradnje" i francuskog "Colas raila", te špansko-srpske grupe koju čine "Kopisa", "Altuna", "Bauwesen" i "Geoas".

"Strabag" je prvi dostavio ponudu koja sa popustom od 6,5 odsto sada iznosi 1.649.651.914 dinara ili nešto manje od 14 miliona evra. "Energoprojekt niskogradnja" je u tandemu sa francuskim "Colas railom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izašla sa ponudom od 1.648.997.524 dinara, a špansko-srpska kombinacija nudi da posao obavi za 1.721.120.891.

Podsetimo, prvi tender je propao u martu prošle godine, nakon što je utvrđeno da nijedna od tri ponude ne ispunjava uslove. Tada su se za posao prijavili poljski "Zue", francuski "Colas rail" i austrijski "Strabag".

S obzirom da tek predstoji izbor najbolje ponude, pa onda i eventualne žalbe, znajući da će rok za završetak radova biti 420 dana, jasno je da bi tramvaji preko Mosta na Adi, u najboljem slučaju mogli da krenu krajem 2019. godine.

Podsetimo, kada je Most na Adi projektovan bilo je planirano da preko njega prolazi metro, ali se od toga odustalo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.