Epilog tragedije na Adi Bojani: Nabeđeni plivači vrlo često precene svoje fizičke sposobnosti

Izvor: B92, 29.Jul.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epilog tragedije na Adi Bojani: Nabeđeni plivači vrlo često precene svoje fizičke sposobnosti

Državljanin Srbije A.J. (67) iz Novog Bečeja utopio se u nedelju na Adi Bojani.

Njega su, kako se navodi, kada je ušao u more ogromni talasi i jaka strujanja odvukli daleko od obale.

Na svim plažama na crnogorskom primorju podignute su crvene zastavice koje plivače upozoravaju ljude da ne ulaze u vodu zbog jakih talasa i vetra. Mnogi ne poštuju to upozorenje, nego ipak ulaze u vodu.

"Talasi jesu s jedne strane atrakcija za kupače, ali sa vodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nije šaliti. Ti kupači ili kako ih ja zovem, nabeđeni plivači, vrlo često precene svoje fizičke sposobnosti vole često da se kupaju i da plivaju na tim talasima, pa dovode sebe a i naše spasioce u jednu situaciju bezizlaznu gde može doći do tragičnog ishoda. Ne samo tih plivača, već i soasilaca koji moraju u tako ekstremnim uslovima da reaguju i da pruže pomoć", rekao je Ivan Terzić, koordinator programa Spasilaštvo na vodi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.