Vukosavljević: Polemisaću s Mitrovićem kad se upristoji

Izvor: RTS, 19.Sep.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Polemisaću s Mitrovićem kad se upristoji

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kaže da je rešio da stavi tačku na polemiku sa vlasnikom "Pinka", Željkom Mitrovićem na temu rijaliti programa, navodeći da je bila iznuđena. Ističe da se polemika ne može voditi civilizovano ako se druga strana služi lažima i klevetama.
Vukosavljević u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dostavljenom medijima kaže da je uveren da vlasnik medijske imperije treba skrupulozno da koristi alate kojima raspolaže i da u javnom prostoru, kada proceni da je potrebno, debatuje i oštro i jetko ako treba, ali da ne prelazi osetljivu granicu ličnog vređanja i klevetanja.

Ministar kaže i da je zbog funkcije koju obavlja dužan da štiti "dobro kućno vaspitanje i moralnu uzoritost ubedljive većine građana ove zemlje", te dodaje da zbog toga ne sme i ne želi da odgovori vlasniku Pinka na "jedini način koji on može da razume".
To, kaže, ostavlja za neku drugu priliku a u sapštenju poručuje da i dalje smatra svojom obavezom da se zalaže da u programima sa nacionalnom frekvencijom bude što manje sadržaja u kojima se afirmišu rečnik sa margine jezičkog registra i ponašanja koja se obično smatraju nedoličnim.
"Takve pretpostavke ne sprečavaju nikoga da proizvodi kvalitetan i rado gledan zabavni program. Mitrović, kao iskusni medijski poslenik, to dobro zna i ohrabrujem ga da svoja znanja i stečena iskustva koristi u značajnijoj meri na dobrobit gledalaca, a ne na afirmaciju neukusa", poručuje ministar.
Vukosavljević dodaje da će poziv vlasnika Pinka na nadmetanje u poznavanju pojedinih oblasti kulture prihvatiti "kad se i ako se Mitrović za to bude kvalifikovao, pristojnim ponašanjem i obuzdavanjem svojih iskošenih nagona, i to u dužem vremenskom periodu".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vukosavljević: Polemisaću s Mitrovićem kad se upristoji

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2018

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rešio je da stavi tačku na polemiku sa vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem na temu rijaliti programa, navodeći da je polemika i inače bila iznuđena, te da se i ne može voditi civilizovano ako se druga strana služi lažima i klevetama...Vukosavljević...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.