Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića

Izvor: Blic, 04.Okt.2013, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu vlasnika "„Pinka" Željka Mitrovića, Aleksandru (20) i naložio da se odmah pusti na slobodu, izjavila je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Protiv Aleksandra Mitrovića se u Višem sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je sredinom jula, vozeći džip neprilagođenom brzinom, prošao kroz crveno svetlo na semaforu i tom prilikom usmrtio pešaka Andreu Bojanić (17), učenicu 14. Beogradske gimnazije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Posle incidenta nije pružio pomoć nastradaloj, već se odvezao sa mesta nesreće, ali se dva sata kasnije sam javio policiji.

Odluku o puštanju Mitrovića na slobodu doneo je Apelacioni sud u Beogradu koji je preinačio rešenje Višeg suda.

Kako je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla agenciji Beta, sud je ocenio da su osnovane žalbe Mitrovićevih advokata koji su ukazivali da "nema osobitih okolnosti da će okrivljeni ometati postupak uticanjem, između ostalog i na nesaslušane svedoke".

"Kako po nalaženju Apelacionog suda ne postoje okolnosti koje kao osobite ukazuju na konkretnu opasnost da okrivljeni ometa nesmetano vođenje postupka uticanjem na svedoke to ne stoji ni zakonski osnov za zadržavanje okrivljenog u pritvoru zbog navedenog", navodi se o obrazloženju odluke tog suda.

U odluči je navedeno da ne stoji ni zakonski osnov za zadržavanje okrivljenog zbog postojanja posebno teških okolnosti krivičnog dela.

Pročitajte još Na veštačenju džip kojim je Mitrović pregazio Andreu Bojanić Mitroviću prete tri godine zatvora jer nije stao da pomogne Andrei Bojanić Policija tek danas preuzima snimak gaženja Andree Bojanić Sin Željka Mitrovića tvrdi: Bilo je zeleno svetlo za mene! Sin Željka Mitrovića devojku džipom BMW odbacio 20 metara

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sinu Željka Mitrovića danas ukinut pritvor!

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2013

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu Željka Mitrovića Aleksandru i naložio da se odmah pusti na slobodu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sinu Željka Mitrovića ukinut pritvor

Izvor: Svet plus, 04.Okt.2013

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu vlasnika " #132;Pinka " Željka Mitrovića, Aleksandru (20) i naložio da se odmah pusti na slobodu, izjavila je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.