Obradović preti: Mi ćemo se obračunati sa Željkom Mitrovićem

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović preti: Mi ćemo se obračunati sa Željkom Mitrovićem

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) unela nasilje u politički život Srbije i odbacio kritike povodom ponašanja Dveri ispred televizije Pink tokom protesta ističući da nije bilo nasilja.

On je povodom napada na novinarke Pinka rekao da je u pitanju "izmišljeno nasilje" koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "fabrikovano" na televiziji Pink, koju je označio partijskom televizijom SNS i da poslanici Dveri nisu bili ispred Pinka kada se desio incident.

Obradović je kazao da je na protestu povređen jedan simpatizer Dveri, ali da mediji o tome nisu izveštavali i kazao da je na vlasnika Pinka Željka Mitrovića nasrtao "čovek koji je žrtva tranzicije", koji je pre tri godine ostao bez posla i živi i sa majkom od porodične penzije.

- On se sve vreme zaleće na Željka Mitrovića, i mislim da sam ja lično i svi mi poslanici Dveri pogrešili što se mi nismo stavili na čelo, a ne da strada danas i leži u pritvoru taj čovek. Mi smo trebali da se obračunamo sa Mitrovićem i mi ćemo to uraditi - rekao je Obradović.

On je na konferenciji pokazao fotografije napada na novinare tokom predsedničkog polaganja zakletve Aleksandra Vučića navodeći da su to pravi nasilnici, a da je "lice nasilja" funkcioner SNS i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je pretio univerzitetskom profesoru da će mu iščupati grkljan.

- Prvo nasilje nad novinarima u Srbiji desilo se na polaganju predsedničke zakletve Aleksandra Vučiča. Da li je neko odgovarao za ove scene nasilja nad novinarima, da li je Aleksandar Vučić obišao povređene novinare, da li su svi činioci javnoga života vladajuće stranke i svi ministri u vladi osudili ove scene nasilja nad novinarima u Srbiji - upitao je Obradović.

On je istakao da je SNS unela političko nasilje u politički život Srbije i da su oni koji prebijaju novinare u Srbiji članovi obezbeđenja SNS, a da su oni koji prebijaju opozicionare na lokalnim izborima u Srbiji "kriminalne ekipe SNS koje ordiniraju Srbijom".

- Verbalno političko fizičko i svako drugo nasilje u Srbiji zapravo je svoj izvor našlo u vladajućoj SNS - rekao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.