Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo ponovo u štrajku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jul.2020, 10:32

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo ponovo u štrajku

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevu (KS) nastavili su u srijedu 8.jula generalni štrajk zbog nepotpisanog novog granskog kolektivnog ugovora. Shodno tome pružat će se pomoć samo hitnim pacijentima, a u punktovima ispred zdravstvenih ustanova trijažu će obavljati samo doktori. Sindikat radnika u zdravstvu, jedan od tri u Kantonu Sarajevo, bori se za prava više od 3.000 radnika. U ovom štrajku ne sudjeluju članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije i Sindikata radnika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nezadovoljni statusom medicinari se povukli sa trijažnih punktova

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2020

SARAJEVO - Svi medicinari na području Kantona Sarajevo pri domovima zdravlja povukli su se od jutros do daljeg sa trijažnih punktova, što je odluka Sindikata radnika u zdravstvu ovog kantona nakon, kako kažu, višemjesečne agonije u kojoj se nalaze njihovi članovi koji sedamnaeseti mjesec ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.