Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin odbacio gotovo sve zahteve oružara, ne da ni direktora

Radnici Fabrike oružja Zastava donose odluku nastavljaju li štrajk. Tokom dana štrajkački odbor imao je sastanak s ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, koji je gotovo sve njihove zahteve odbacio.

Izvor: N1

Oko ključnih stvari - poput smene rukovodstva i povoljnijih uslova za privatizaciju, štrajkački odbor kragujevačkih oružara nije uspeo da se dogovori na sastanku sa ministrom Aleksandrom Vulinom i državnim sekretarima ministarstva odbrane. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Predstavnici štrajkača fabrike Zastava kažu da su, posle višesatnih razgovora u ministarstvu, pristali na tek po neki ustupak, koji neće bitnije poboljšati situaciju u kojoj se radnici nalaze.

Kako su preneli, ono što je uspelo da se usaglasi jeste da će se do kraja maja radnicima isplatiti po 10.000 dinara bonusa, kao i da će ući inspekcija rada kako bi se utvrdile neuralgične tačke tamo gde je u najvećoj meri ugrožena bezbednost, ali i zdravlje radnika zbog teških uslova rada.

Veliki broj radnika fabrike oružja i danas štrajkuje na radnom mestu, a oko dve hiljade njih jutro je započelo protestom ispred upravne zgrade fabrike.

Potom su radnici pojedinačno uručivali zahtev direktoru da podnese ostavku zbog, kako navode, loših međuljudskih odnosa i poslovnih rezultata. Gotovo istovremeno, na jednoj nacionalnoj televiziji ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da nema popuštanja pred zahtevima štrajkača.

"Nigde u svetu sindikat ne može da menja upravu, jer nisu vlasnici fabrike, ne mogu ni da traže da se Zastava oružje izuzme iz zakona. Ako počnu masovno otkazivati ugovore, šta ćemo? Na kraju će se kola slomiti preko leđa radnika, jer ako nema ugovora i posla - nema ni plate za radnike. Imate ugovore potpisane do druge polovine naredne godine, nemojte da gubimo vreme i kupce", naveo je ministar Vulin.

Pošto čuju mišljenje radnika, štrajkački odbor doneće odluku hoće li nastaviti sa štrajkom i protestima.

Ono što je izvesno to je da će, oni koji su se pobunili, na kraju sledećeg meseca imati umanjene plate, pošto im se neće platiti za dane u kojima su štrajkovali, iako su bili u fabrici.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Oružari razočarani posle sastanka s Vulinom

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2018

Radnici Fabrike oružja Zastava donose odluku nastavljaju li štrajk. Tokom dana štrajkački odbor imao je sastanak s ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, koji je gotovo sve njihove zahteve odbacio...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.