Vrhovni sud presekao haos u Kroacija erlajnsu

Izvor: Press, 27.Avg.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud presekao haos u Kroacija erlajnsu

Zagreb -- Vrhovni sud je potvrdio presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je utvrđeno da je nezakonit štrajk u Kroacija erlajnsu.
Foto: Thinkstock



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
 
U obrazloženju odluke piše da je sindikat Organizacija radnika Kroacija erlajnsa (ORCA) nije pregovarao u dobroj veri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora i da ne želi da nastali spor reši mirnim putem.
Na to ukazuje činjenica da je Sindikat ORCA odustao od daljih pregovora nakon što nije prihvaćen njegov predlog kolektivnog ugovora, stoji u obrazloženju suda, piše Tportal. 

Sindikati Kroacija erlajnsa uložili su žalbu Vrhovnom sudu na ranije donetu odluku Županijskog suda u Zagrebu o zabrani štrajka. Štrajk je prethodno najavio sindikat ORCA.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.