Više od polovine zatvorenika u Gvantanamu štrajkuje glađu

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od polovine zatvorenika u Gvantanamu štrajkuje glađu

Broj zatvorenika u američkoj vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi koji su započeli štrajk glađu povećao se na 92 osobe, saopštila je uprava zatvora.

U odnosu na jučerašnji dan, još osam zatvorenika je stupilo u štrajk, čime sada većina od 166 pritvorenih ne uzima hranu.

Pukovnik Semjuel Haus je izjavio da su pritvorenici koji su se pridružili štrajku glađu izdvojeni iz zajedničkih prostorija i stavljeni u samice, gde njihovo zdravstveno stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prate doktori.

Prilikom prethodnog takvog poteza uprave zatvora 13. aprila, došlo je do sukoba stražara sa pritvorenicima.

U američkoj vojnoj bazi koja se nalazi u kubanskom zalivu Gvantanamo nalaze se osumnjičeni za terorizam, koje je vojska SAD i bezbednosne službe te zemlje uhapsila širom sveta.

Neki od njih se nalaze u pritvoru duže od deset godina bez optužnice, što izaziva česte kritike organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Grupa od 92 zatvorenika štrajkuje glađu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2013

VAŠINGTON - U američkoj vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi broj zatvorenika koji su štrajkuju glađu povećao se na 92, saopštila je uprava zatvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.