UNS: Odblokiran račun Kanala 9, Pavlovićeva nastavlja štrajk

Izvor: RTS, 06.Maj.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Odblokiran račun Kanala 9, Pavlovićeva nastavlja štrajk

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović kaže da ne može da prihvati predlog Organizacije proizvođača fonograma Srbije da se jedino odblokira računa Kanala 9, već da bi trebalo da se povuku sva izvršenja i da im se vrati novac koji su skinut sa njihovog računa, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.
Maja Pavlović, koja 23 dana štrajka glađu, rekla je UNS-u da je odblokiran račun Kanala 9, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << joj je obećano.

Direktor OFPS-a Nikola Vilotić je pisanim putem obavestio Pavlovićevu da je iz medija saznao da štrajkuje glađu i da joj je zdravlje ugroženo, da je Kanal 9 u teškoj finansijskoj situaciji i da mu je račun blokiran.
"OFPS je obavestio advokata koji ga zastupa u postupcima protiv Kanala 9 da naloži deblokadu računa. Ujedno Vas pozivamo da u roku od 30 dana održimo zajednički sastanak u prostorijama OFPS-a radi utvrđivanja načina regulisanja naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija od strane Kanala 9", napisao je Vilotić Pavlovićevoj.
Vilotić je na kraju obavestio Pavlovićevu da se u medijima navode informacije da Ustavni sud Srbije nije doneo odluke po njenim inicijativama i dostavio joj je dva dopisa koja je Ustavni sud poslao organizaciji OFPS na izjašnjenje po inicijativama Kanala 9, kao i dva zaključka Ustavnog suda kojima su odbačene inicijative Kanala 9.
Osim što je račun Kanala 9 odblokiran, ova televizija bi danas trebalo da bude vraćena i u mrežu IPTV-a Telekoma Srbije.
Vilotić: Povraćaj novca pravno nije moguć
Direktor OFPS-a Nikola Vilotić je odgovorio UNS-u da povraćaj sredstava po pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj odluci pravno nije moguć, s obzirom na to da su sredstva naplaćena na osnovu odluke suda koja je doneta na osnovu tarife OFPS i PI.
Dodao je da OFPS uvek poštuje odluke svih pravosudnih organa.
"OFPS je iz humanih razloga, loše finansijske situacije i zbog blokade računa Kanala 9, pokrenuo deblokadu računa koja je nastala po pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj presudi i pozvao Maju Pavlović na sastanak u prostorijama OFPS-a", rekao je Vilotić.
Na pitanje UNS-a da li će OFPS naložiti svojim advokatima zastoj u postupcima koji se vode protiv Kanala 9, Vilotić kaže da u narednom periodu OFPS neće pokretati izvršne postupke na osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda i da će pokušaće sa Pavlovićevom da pronađu rešenje oko načina regulisanja naknade.
Premijerka Ana Brnabić trebalo bi sutra u podne da se sastane sa Majom Pavlović, saopštio je UNS.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maja Pavlović u Urgentnom centru

Izvor: RTS, 06.Maj.2019

Vlasnica novosadskog "Kanala 9" Maja Pavlović zbog iscrpljenosti štrajkom glađu prevezena je u Urgentni centar, saopštilo je Udruženje novinara Srbije. . Maja Pavlović je u izjavi za UNS rekla da se ne oseća dobro i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.