Štrajkači demantuju Mitrovića: „Štrajk nema nikakvu političku pozadinu“

Izvor: JUGpress.com, 23.Feb.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači demantuju Mitrovića: „Štrajk nema nikakvu političku pozadinu“

BUJANOVAC

Predstavnik štrajkačkog odbora „Gumoplastike“, Slavoljub Ristić odbacio je kao neosnovanu ocenu narodnog poslanika Nenada Mitrovića da je štrajk radnika ovog preduzeća „politički motivisan“.

Ristić je za naš portal rekao da odgovorno tvrdi da štrajk nema nikakvu političku pozadinu, ali da sumnja da se upravo zbog politike odugovlači sa rešavanjem problema radnika „Gumoplastike“.

Mitrović je sumnju u političku motivisanost >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izrazio zbog toga što velika većina radnika, pa i oni sa radnim stažom od tek nekoliko godina, zahteva socijalni program, što će, kako kaže, firmu odvesti u stečaj.

„Radnici žele socijalni program zbog mizernih plata od 7.000 do 15.000 dinara, a i zbog sve izvesnijeg stečaja koji će nas ostaviti bez ičega, pa i bez tog socijalnog programa“, kaže Ristić za JUGpress.

On je istakao da su štrajkači danas, nakon protesta na gradskom trgu, primljeni od strane nadležnih u Koordinacionom telu za jug Srbije kojima su izneli svoje zahteve.

„Dobili smo uveravanja da će sa zahtevima biti upoznat ministar privrede Goran Knežević i svi ostali nadležni organi“.

Radnici „Gumoplastike“ zahtevaju smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića i omogućavanje socijalnog programa, a najavljuju i  dodatnu radikalizaciju štrajka blokiranjem saobraćajnica ili čak štrajk glađu ukoliko se u roku od dve nedelje ne ispune njihovi zahtevi.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.