Štrajk željezničara u Francuskoj

Izvor: Capital.ba, 14.Dec.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk željezničara u Francuskoj

PARIZ – Štrajkovi zbog planirane reforme penzionog sistema u Francuskoj biće nastavljeni i ovog vikenda. Pariska mreža javnog transporta RATP saopštila je da će danas biti zatvoreno devet linija metroa, ali da će funkcionisati 60 odsto autobuskog saobraćaja i vjerovatno tramvaji. “Željeznički saobraćaj na duže relacije će se odvijati uz smanjene kapacitete”, saopštila je željeznička mreža SNCF, dodajući da će saobraćati samo jedna četvrtina vozova. SNCF je najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da će objaviti raspored polaska vozova ovog vikenda ukoliko bude odlučeno da se štrajk nastavi i tokom božićnih praznika. Radnici različitih oblasti i profesija uključili su se u štrajk protiveći se planovima Vlade o reformi penzionog sistema. Protesti su za danas najavljeni u Parizu, ali i drugim gradovima Francuske, javlja DPA. Srna Чланак Štrajk željezničara u Francuskoj се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ne odustaju od borbe: Francuski železničari u štrajku

Izvor: B92, 14.Dec.2019

Pariz -- Štrajkovi zbog planirane reforme penzionog sistema u Francuskoj biće nastavljeni i ovog vikenda...Pariska mreža javnog transporta RATP saopštila je da će danas biti zatvoreno devet linija metroa, ali da će funkcionisati 60 odsto autobuskog saobraćaja i verovatno tramvaji..."Železnički...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.