Štrajk ugrožava budućnost BA

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk ugrožava budućnost BA

Britanski ministar za saobraćaj Endru Adonis je danas apelovao na letačko osoblje "Britiš ervejza" (BA) da otkaže štrajk planiran za ovaj mesec zato što on, prema njegovim rečima, ugrožava i samo postojanje te aviokompanije.

Letačko osoblje BA planira da do kraja meseca štrajkuje ukupno sedam dana, podstaknuto neuspehom pregovora izmedju predstavnika aviokompanije i sindikata, a analitičari procenjuju da bi spor mogao da košta tu kompaniju oko 140 miliona funti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (212 miliona dolara), preneo je Rojters.

Na pitanje novinara BBC-a da li misli da će štrajk ugroziti budućnost BA, Adonis je odgovorio pozitivno.

"Mislim da hoće. Ulozi su izuzetno visoki. Nije reč samo o putnicima i neugodnostima koje će im štrajk prouzrokovati, nego i o pretnji po opstanak jedne od najvećih britanskih kompanija", rekao je on.

Sindikat "Junajt" je u petak saopštio da će njegovi članovi biti u štrajku tri dana počev od 20. marta i još četiri dana počev od 27. marta.

Adonis je upozorio da će štrajk biti veoma štetan za britansku privredu i da bi mogao da ugrozi radna mesta članova sindikata. "Sindikat bi trebalo da otkaže štrajk i vrati se pregovorima sa kompanijom BA", pozvao je ministar.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.