Štrajk nastavnika u Holandiji, traže veće plate

Izvor: Blic, 06.Okt.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk nastavnika u Holandiji, traže veće plate

Hiljade nastavnika osnovnih škola u Holandiji održali su juče jednodnevni štrajk i protestovali u glavnom gradu Hagu, zahtevajući veće plate i bolje uslove rada.

Mnoge škole širom Holandije juče su bile zatvorene, a na protestu u Hagu okupilo se, prema procenama, više od 50.000 ljudi.

Štrajk je održan uprkos navodima da četiri političke stranke koje pregovaraju o novoj vladajućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koaliciji planiraju da upumpaju u prosvetu 500 miliona evra.

Sindikalna liderka Lizbet Verhegen rekla je da je za poboljšanje plata holandskih nastavnika potrebno još 900 miliona evra.

- Znaćemo da novac sigurno stiže kada to vidimo crno na belo u koalicionom sporazumu - dodala je Verhegen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.