Štrajk lekara u Nigeriji: Glad je gora od koronavirusa

Izvor: B92, 03.Avg.2021, 09:08

Štrajk lekara u Nigeriji: "Glad je gora od koronavirusa"

Lekari u nigerijskim državnim bolnicama započeli su štrajk zbog odloženog isplaćivanja plata i naknada, saopštio je sindikat lekara.

Nigerijski lekari često štrajkuju zbog, kako kažu, loših uslova usluge, preneo je Rojters.

Prošle godine su tri puta štrajkovali, zahtevajući dodatak za lečenje pacijenata sa kovid 19. Predsednik Nacionalnog udruženja lekara (NARD), rekao je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajk počeo rano jutros i da vlada nije stupila u kontakt sa sindikatom otkad je dao obaveštenje o prekidu rada.

Upitan da li će štrajk uticati na vakcinaciju protiv kovid 19, on je britanskoj novinskoj agenciji u poruci sa mobilnog telefona napisao: "Glad je gora od kovid 19. Izgubili smo 19 članova zbog kovid-19 bez osiguranja u slučaju smrti".

U Nigeriji je registrovan porast broja zaraženih od kovid-19 od sredine jula.

Od početka epidemije 2020. godine u Nigeriji je zabeleženo 174.315 slučajeva korona virusa i 2.149 smrtnih ishoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.