Spavali na groblju zbog plata, rešenja još čekaju

Izvor: B92, 16.Jan.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spavali na groblju zbog plata, rešenja još čekaju

Radnici niške Gorice koji se bave pogrebnim uslugama već mesec dana svakodnevno jednosatnim štrajkom upozorenja ukazuju na brojne probleme u preduzeću.

Odgovora nadležnih još nema.

Uz boje uslove rada, radnici traže i da se preispita rad menadžmenta.

Većnik Igor Vojinović kaže da je izveštaj Radne grupe o radu Gorice još septembra prosleđen policiji, a da grad traži rešenje u još jednoj reorganizaciji ovog preduzeća.

Rade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rašović iz sindikata, koji je, kako kaže, zbog saradnje sa medijima, dobio upozorenje pred otkaz, ističe da radnici do ispunjenja zahteva neće odustati.

Podsećamo, od osnivanja 2009. Gorica se suočava sa problemima. Kulminirali su maja 2016, kada su zaposleni zbog neisplaćenih zarada spavali na groblju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.