Sindikati RGZ štrajkuju duže od 50 dana, traže smenu direktora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati RGZ štrajkuju duže od 50 dana, traže smenu direktora

Jedinstvena organizacija sindikata Republičkog geodetskog zavoda saopštila je sinoć da deo zaposlenih u RGZ nastavlja štrajk koji traje preko 50 dana i da ne odustaju od zahteva za smenu direktora RGZ Borka Draškovića.

U saopštenju štrajkačkog odbora Jedinstvene organizacije sindikata RGZ Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata se navodi da Drašković, kako kažu, u javnosti iznosi neistine da je štrajk potpuno obustavljen.

Kako se dodaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uredba o minimumu procesa rada u RGZ koju je Vlada Srbije donela 4. aprila, a stupila je na snagu 13. aprila posle više od mesec dana štrajkovanja, nije u skladu sa Zakonom o štrajku, zbog čega sindikati pokreću inicijativu za utvrđivanjem zakonitosti pred Ustavnim sudom.

Sindikati kao razloge za svoje zahteve pominju "bahatost, nasilničko ponašanje, mobing i diskriminaciju zaposlenih, nepoštovanje Sporazuma o prekidu štrajka iz decembra 2015. i januara 2019, neisplaćivanje povećanja zarada od pet odsto po odluci Vlade, selektivnu isplatu paketića za decu, način trošenja budžetskih sredstava, kredita svetske banke, donacija i prelivanje budžetskih sredstava u privatni sektor".

Sindikati RGZ ističu da ključ rešenja problema u RGZ ima Vlada Srbije i izražavaju nadu da će ih "rešiti do 25. aprila, kako je objavljeno u medijima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sindikati: Nastavlja se štrajk u katastrima, direktor RGZ iznosi neistine

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2019

Jedinstvena organizacija sindikata Republičkog geodetskog zavoda saopštila je da deo zaposlenih u RGZ nastavlja štrajk koji traje preko 50 dana i da ne odustaju od zahteva za smenu direktora RGZ Borka Draškovića...U saopštenju štrajkačkog odbora Jedinstvene organizacije sindikata RGZ Asocijacije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.