Šest veterana štrajkuje glađu zbog presude Gotovini

Izvor: Studio B, 21.Apr.2011, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest veterana štrajkuje glađu zbog presude Gotovini

Šest hrvatskih veterana, koji štrajkuju glađu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zbog presude Haškog tribunala hrvatskim generalima, izjavili su danas da će u svom protestu "ići do kraja".

Štrajkači ističu da su akciju pokrenuli samoinicijativno, da iza njih ne stoji nijedna politička organizacija, niti udruženje, kao i da će im se pridružiti još veterana, dok im podršku pružaju i brojni građani, javila je Hina.

Petorica veretana štrajkuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na trgu od juče, a danas im se pridružio još jedan veteran.

Hrvatski general Ante Gotovina osuđen je 15. aprila pred Haškim sudom na 24 godine zatvora zbog ratnih zločina protiv srpskog stanovništva počinjenih u operaciji "Oluja" u avgustu 1995. godine, dok je general Mladen Markač osuđen na 18 godina zatvora.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.