Radnici na aerodromu Hitrou hoće veće plate, stupaju u štrajk

Izvor: RTS, 13.Jul.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici na aerodromu "Hitrou" hoće veće plate, stupaju u štrajk

Više od četiri hiljade zaposlenih na londonskom aerodromu "Hitrou" izglasalo je da će da stupi u štrajk.
Najveći aerodrom u Evropi biće pogođen štrajkom 26. i 27. jula, kao i 6, 23. i 24. avgusta.

Radnici obezbeđenja, inženjerskih odeljenja i uslužnih delatnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nezadovoljni zaradama, žele da izazovu letnji haos u avio-saobraćaju ne bi li se izborili za oko četiri procenta veće plate.
Najvažniji razlog za štrajk su velike razlike u zaradama u okviru istih platnih razreda.
Kompanija "Junajt", koja se bavi održavanjem aerodroma "Hitrou", zaposlenima nudi povećanje plata od 2,7 procenta. Sindikat je odbio tu ponudu.
Trn u oku zaposlenih je i direktor aerodroma Džon Holand Kej čija je zarada za samo godinu dana skočila 103,2 odsto. Prema godišnjem izveštaju kompanije, Holand Kej je u 2017. godini plaćen 2,1 miliona, a samo godinu dana kasnije zaprepašćujućih 4,2 miliona funti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Direktorova plata trn u oku radnika najvećeg aerodroma u Evropi

Izvor: Capital.ba, 14.Jul.2019, 15:03

LONDON – Više od četiri hiljade zaposlenih na londonskom aerodromu Hitrou izglasalo je da će da stupi u štrajk. Najveći aerodrom u Evropi biće pogođen štrajkom 26. i 27. jula, kao i 6, 23. i 24. avgusta. Radnici obezbjeđenja, inženjerskih odjeljenja i uslužnih djelatnosti, nezadovoljni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.