Prosvetari najavili novu obustavu nastave 25. marta

Izvor: Blic, 10.Mar.2011, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari najavili novu obustavu nastave 25. marta

BEOGRAD - Sindikalni lideri prosvetara složni su u oceni da od štrajka mogu da odustanu ukoliko Ministarstvo prosvete usvoji njihov predlog kolektivnog ugovora, u kojem postoji klauzula o povećanju plata kroz koeficijente od po pet odsto u maju i oktobru.

U suprotnom, prete novom obustavom rada 25. marta, kada će organizovati i miting u Beogradu i drugim većim gradovima u Srbiji.

- Još jedan razlog je i pretnja ministra Žarka Obradovića da će nam, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajka, smanjiti drugi deo februarske plate - rekao je Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, i dodao da je trenutno u štrajku od 60.000 do 80.000 zaposlenih u prosveti. Prema rečima Tomislava Živanovića, predsednika Granskog sindikata „Nezavisnost”, prosvetnim sindikatima će se krajem marta na ulicama pridružiti i sindikati zdravstva, policije i pravosuđa.

Njegov kolega, Srđan Slović, koji je prisustvovao jučerašnjem sastanku u Vladi, kaže da će se s njima prosvetari teško dogovoriti o uslovima kolektivnog ugovora. Kako na ovom sastanku ništa nije dogovoreno, novi je zakazan za utorak, 15. mart.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.