Prosvetari koji štrajkuju drže skraćene časove

Izvor: N1 televizija, 11.Sep.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari koji štrajkuju drže skraćene časove

Četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika će držati časove skraćeno, po 30 minuta, jer su nezadovoljni predloženim zakonom o platnim razredima, saopšteno je iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV).

Sindikati zahtevaju da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, umesto da budu, kako je to sada planirano, u osmoj.

U štrajku su Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sidikat >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << radnika u prosveti Srbije, Granski sindikat "Nezavisnost" i Sindikat obrazovanja Srbije.

Prosvetni radnici skraćene časove držali su prvog dana škole 3. septembra, a skraćena nastava biće održana i 19. i 27. seprembra.

Prema procenama sindikata, 70.000 prosvetnih radnika ima sedmi stepen stručne spreme ili master diplomu.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.