Propali pregovori o sudbini ATP Pančevo, ugrožen opstanak preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propali pregovori o sudbini ATP "Pančevo", ugrožen opstanak preduzeća

Vozači Auto-transportnog preduzeća "Pančevo", nezadovoljni visinom zarada, stupili su u neku vrstu tihog štrajka. Zbog toga je drugi dan zaredom broj polazaka na svim linijama prepolovljen.

Pregovori sa gradonačelnikom Pančeva, Sašom Pavlovim, nisu doveli do rešenja.

Ovo sve preti da ugrozi i opstanak ATP "Pančevo". Najveći gubici za ATP su na liniji sa Beogradom, što su iskoristili razni nelegalni i polu-legalni prevoznici, koji privatnim vozilima prevoze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pančevce do glavnog grada.

jedan od vozača u štrajku, Jovo Jović, kaže da juče nije postignut dogovor, a svemu je prethodio zahtev dela vozača da im se poveća plata na 70.000 dinara.

Na sastanku su bili gradonačelnik Pančeva i direktor ATP, koji su nam ponudili neku socijalnu pomoć od 40.000, da je raspodelimo na 4 meseca. Ali me nećemo socijalnu pomoć; mi smo prvo tražili platu od 70.000 dinara, ali smo to posle spustili na 60.000, plus sve ostalo", kaže Jović.

On dodaje da od 129 vozača u ATP, njih oko 70 vodi ovu borbu za povećanje plata.

"Mi smo odlučni u tome da plata treba da bude povećana zbog loših autobusa, prekovremenog rada, rad satnice. Ukinuli su konduktere i sada su vozači istovremeno i kondukteri, što nije dovoljno plaćeno", ističe Jović.

On kaže da su i ostale kolege saglasne sa štrajkačima, ali da mora da se održi određen minimalni broj polazaka ,pa su neki ostali da voze autobuse.

Jović nije želeo da komentariše najave da će gradske i prigradske linije, nakon tendera, biti predate privatnicima na upravljanje.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je rekao da će se sa postojećim brojem vozača organizovati prevoz do kraja ove sedmice, te da će on biti po nedeljnom redu vožnje, a da će se već od sutra ići na hitni tender za prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju, pri čemu bi postojeći broj vozača bio preorientisan na komercijalnu liniju ka Beogradu.

"To je važno zbog javno-privatnog partnerstva, u koje smo mi već ušli, i gde je otvaranje tenderske dokumentacije 7. oktobra. Zaista bi bila neprocenjiva šteta da se na taj tender niko ne javi iz razloga ukoliko izgubimo liniju Pančevo - Beograd", rekao je on.


Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.