Pošta u štrajku: Ne isporučuju se pošiljke!

Izvor: Mondo, 27.Mar.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošta u štrajku: Ne isporučuju se pošiljke!

Post Expres, servis za isporuku pošiljaka u JP "Pošta Srbije" ne funkcioniše zbog štrajka zaposlenih u Regionalnom poštanskom centru u Beogradu, izjavio je danas Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

U Regionalnom poštanskom centru u Beogradu vrši se 90 odsto poštanskih preraspodela.

Pavlović je precizirao da isporuka pošiljaka ne funkcioniše, dok se platni promet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odvija normalno, s tim što zaposleni u poštama u Beogradu, Vojvodini i ponegde na Zapadu Srbije obustavljaju rad na sat ili dva, solidarišući se na taj način sa zaposlenima u poštanskom centru.

Prema njegovim rečima, zaposleni su se samoorganizovali i obustavili rad nezadovoljni visinom zarada, koje se u tom javnom preduzeću kreću između 32.000 i 39.000 dinara za oko 11.500 radnika - poštara, šalterskih radnika, kurira, radnika u preradi, vozača...

Pavlović kaže da je štrajk pokrenut i zbog nedostatka broja izvršilaca u tehničkom delu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.