Posle 16 dana bez uspeha - taksisti položili oružje

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 16 dana bez uspeha - taksisti položili oružje

Madrid -- Taksisti u Madridu okončali su 16-dnevni štrajk jer nisu uspeli da nateraju vlasti da uvedu stroža ograničenja kompanijama poput Ubera i Kebifaja.

Reč je kompanijama koje pružaju usluge prevoza naručivanjem preko mobilne aplikacije.

Prema podacima profesionalnog udruženja taksista, Elit Taksi, 53 odsto od preko 7.000 taksista, koji su glasali u utorak uveče, podržalo je obustavu štrajka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi agencija AP.

Taksisti su želeli da regionalna vlada u Madridu preduzme slične akcije kao i vlast u drugom najvećem španskom gradu, Barseloni, gde je štrajk njihovih kolega rezultirao novim propisima koji nalažu korisnicima aplikacije za naručivanje vožnje da uslugu ugovore 15 minuta unapred.

Pobeda taksista u Barseloni dovela je do toga da Uber i Kebifaj najave prestanak poslovanja u tom gradu, dodaje AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BEZ REZULTATA Taksisti u Madridu okončali 16-dnevni štrajk

Izvor: Blic, 06.Feb.2019

Taksisti u Madridu okončali su danas 16-dnevni štrajk pošto nisu uspeli da nateraju vlasti u španskoj prestonici da uvedu stroža ograničenja kompanijama poput Ubera i Kebifaja, koje pružaju usluge prevoza naručivanjem preko mobilne aplikacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.