Policajci u Sloveniji stupaju u beli štrajk

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci u Sloveniji stupaju u "beli štrajk"

Policajci u Sloveniji od ponedeljka će štrajkovati pisanjem manjih kazni za prekršaje koji ne ugrožavaju javnu sigurnost, jer Vlada ne ispunjava njihove zahteve za povećanjem plata i poboljšanje uslova rada.

Kako prenosi agencija Hina, takav vid protesta nazvan je "beli štrajk", a prema tvrdnjama predsednika policijskog sindikata Radivoja Uriševića, protest neće ugroziti sigurnost državnih granica. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Policija će se tokom štrajka odazivati na sve potrebne intervencije za obezbeđenje države i građana.

Slovenački policajci, naime, manjim kaznama za prekršaje smanjuju prihod državnog budžeta.

Novi ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar najavio je da je spreman da razgovara s predstavnicima policijskog sindikata o njihovim zahtevima.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Beli štrajk" policije u Sloveniji, pišu se samo manje kazne za prekršaje

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2018, 07:42

Policajci u Sloveniji od danas će štrajkovati pisanjem manjih kazni za prekršaje koji ne ugrožavaju javnu sigurnost, jer Vlada ne ispunjava njihove zahteve za povećanjem plata i poboljšanje uslova rada...Kako prenosi agencija Hina, takav vid protesta nazvan je "beli štrajk", a prema tvrdnjama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.