Počeo štrajk u Lufthanzi: Otkazano 1300 letova, pogođeno 180 hiljada putnika

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo štrajk u Lufthanzi: Otkazano 1300 letova, pogođeno 180 hiljada putnika

Keln -- Danas je počeo dvodnevni štrajk kabinskog osoblja avio-kompanije Lufthanza.

Očekuje se da će ukupno biti otkazano oko 1300 letova kojima je trebalo da putuje 180 hiljada putnika.

Podsećamo, u četvrtak bi trebalo da bude otkazano 700 letova, a u petak još 600. Lufthanza je pokušala da ospori zakonitost štrajka, ali je sud u Frankfurtu juče doneo odluku da štrajk sme da se održi.

Štrajk je organizovao sindikat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ufo, koji traži veće plate i bolje radne uslove za oko 21 hiljadu Lufthanzinih stjuarda i stjuardesa, prenosi Indeks.

Otkazana je većina Lufthanzinih letova iz Nemačke, uključujući i brojne interkontinentalne letove iz Frankfurta i Minhena.

Zrakoplovne kompanije u vlasništvu Lufthanze - Svis, Ostrijan erlajns, Edelvajs i Brasels erlajns neće biti pogođene štrajkom.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štrajkom u Lufthanzi pogođeno 180 hiljada putnika širom Evrope

Izvor: Kamatica.com, 07.Nov.2019

Danas je počeo dvodnevni štrajk kabinskog osoblja avio-kompanije Lufthanza..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.