Otkazano više od 50 letova zbog štrajka na aerodromu Hamburg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazano više od 50 letova zbog štrajka na aerodromu Hamburg

Štrajk zemaljskog osoblja na nemačkom aerodromu u Hamburgu izazvao je otkazivanje više od 50 letova planiranih za danas.

Uprava aerodroma je saopštila da su avio-kompanije do ponedeljka ujutro otkazale 58 od planiranih 388 odlazaka i dolazaka i poručuju da se ne mogu isključiti dalja otkazivanja i odlaganja letova.

Sindikat traži povećanje plata za skoro 1.000 službenika na aerodromu, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostalog za radnike zadužene za održavanje aviona, za prtljag i za prevoz autobusima na aerodromu.

Ver.di traži povećanje zarada od 275 evra mesečno za svo zemaljsko osoblje i navodi da ono što za sada nudi uprava nije dovoljno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk radnika aerodroma u Hamburgu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2019

Zaposleni na aerodromu u njemačkom gradu Hamburgu stupili su u štrajk, zbog čega je otkazano više od 50 letova. Sindikat je pozvao radnike na jednodnevni štrajk od 3.00 časa iza ponoći. Protest je najavljen sinoć. Aerodrom je saopštio da je otkazano 58 od 388 dolazaka i odlazaka koji su predviđeni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.