Osnovati novo udruženje za poštene taksiste

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovati novo udruženje za poštene taksiste

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić najavio je danas da će CarGo Technologies, udružen sa poštenim taksistima, uskoro predstaviti novi, savremeni taksi, koji će predstavljati početak nove taksi ere, a istovremeno je predstavio i paket mera zahvaljujući kojima nijedan taksista neće biti bez posla.
– CarGo nije taksi. Nije tako napravljen niti će to ikada biti. Međutim, javili su nam se pošteni taksisti koji ne žele da >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << štrajkuju, a žele da izađu iz kandži taksi kartela. Oni su zbog kartela i interesnih grupa dovedeni do ruba egzistencije, Dosta je bilo ugnjetavanja. CarGo će pomoći poštenim taksistima da formiraju novo taksi udruženje, ali to nije sve. Predlažemo paket mera i garantujemo da nijedan pošteni taksista neće ostati bez posla – rekao je Guberinić na konferenciji za medije u Beogradu.
Medija centar Beograd
Govoreći o paketu mera, Guberinić je istakao da poštenim taksistima garantuje da će u novom udruženju taksista imati profit od 150 hiljada dinara mesečno, ostarena puna radna prava, i mesečnu nadoknadu od dve hiljade dinara plus PDV.
– Dosta je bilo pljačkanja i mesečnih nameta kartelskih udruženja. Udruženje poštenih taksista omogućavaće prvih šest meseci bez troškova,, a nakon toga mesečnu nadoknadu od samo dve hiljada dinara plus PDV za održavanje softvera – objasnio je direktor CarGo.
Guberinić je rekao da nema skrivenih troškova i da novo udruženje poštenim taksistima garantuje i benefite, kao što su pomoć u izmirivanju poreskog duga, kupovini novih automobila, najsavremenije plaćanje usluge i pomoć oko vođenja knjiga.
Medija centar Beograd
On je dodao da u novoj eri taksi poslovanja moraju da budu uključene i žene i da mora da se vodi računa o rodnoj ravnopravnosti, jer je do sada taksi kartel diskriminisao žene koje su želele da voze taksi.
Guberinić je istakao da je jasno da protest taksista u Beogradu ima političku pozadinu i pozvao je taksi kartel da napadnu one ministre kojima su dali novac, a ne da kukavički napadaju premijerku, ministre Ružića i Antića koji nemaju nikakve veze sa protestom.
– Taksi kartel je poštene taksiste doveo dovde samo da bi određeni ministri punili džepove i brendirane tašnice. Ako neko na pruženu ruku, odgovara kamenom, jasno je da se iza toga ne krije iskrena potreba za pronalaženjem rešenja, već skriveni motiv za pravljenjem haosa – zaključio je direktor CarGo kompanije.
Medija centar Beograd
Guberinić je rekao da CarGo neće učestvovati u političkom obračunu bosova taksi kartela i njihovih političkih saradnika.
– Politički saradnici taksi kartela, makar bili oni ministri ili njihovi pomoćnici, će od nas sledeće nedelje dobiti poklone, ali sigurno ne one na koje su navikli od bosova taksi kartela – zaključio je Guberinić.

The post Osnovati novo udruženje za poštene taksiste appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.