Poljska: Demonstracije zbog striktnih zakona o abortusu, napad na verske objekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 12:18

Poljska: Demonstracije zbog striktnih zakona o abortusu, napad na verske objekte

Hiljade Poljaka demonstriraju i danas širom Poljske, sedmi dan zaredom, zbog odluke poljskog suda kojom se dodatno ograničavaju inače već veoma restriktivni propisi o abortusu.

Nakon upada u neke crkve i ispisivanja grafita, policija je upozorila demonstrante da ne napadaju verske objekte, preneo je Rojters.

Masovni, uglavnom mirni masovni protesti u Poljskoj izazvani su prošlog četvrtka, nakon sudske odluke u kojoj se kaže da "Ustav ne dozvoljava abortus zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << abnormaliteta fetusa".

Prema toj presudi smatra se da su dozvoljeni samo abortusi nakon incesta, nakon silovanja ili u slučaju da je ugrožen život majke.

Uzvicima "licemeri" i "fanatici" hiljade Poljaka izrazile su svoje nezadovoljstvo važećim poljskim propisima o abortusu.

Mogli su se videti i natpisi sa porukom "Radije bih da ostanem kod kuće, ali moram da rušim vladu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.