U Francuskoj svi sindikati protestuju protiv reforme penzije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj svi sindikati protestuju protiv reforme penzije

Svi sindikati u Francuskoj prvi put zajedno izlaze na ulicu i raznim skupovima protestuju protiv najavljene reforme penzija u nadi da izvrše pritisak na vlasti, 13. dana štrajka koji je paralisao većinu gradova. Predstavnici sindikata su već u sredu (18. decembar) pozvani u vladu na pregovore, javio je radio Frans enfo (France Info). Okupljanja su već počela u nekim dijelovima zemlje, ali se u utorak uveče najavljuje veći dolazak građana. Protivnici uiverzalnog sistema isplata...
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Odlučujući dan protesta u Francuskoj, štrajkovi svih sektora

Izvor: Danas, 17.Dec.2019

Danas je odlučujući dan dvonedeljnog protesta zbog reforme penzija u Francuskoj, jer su svi sindikati pozvali na štrajk i demonstracije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.