Novinari u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici zamrznuli štrajk glađu do ponedeljka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 13:54

Novinari u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici zamrznuli štrajk glađu do ponedeljka

Sindikalna organizacija Javnog preduzeća "Mreža Most" saopštila je večeras da su radnici i članovi poslovnih jedinica TV Most i RTV Gračanica odlučili da zamrznu štrajk glađu do ponedeljka i da se daje mogućnost i prednost razgovorima, prenosi Košev.

"S obzirom na to da je sveobuhvatna bezbedonosna situacija na Kosovu teška i složena i da se naša država Srbija svakodnevno bori za opstanak srpskog naroda, smatramo da je kao što smo prethodnih meseci govorili, da naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << probleme rešimo razgovorom i da ćemo u saradnji sa ostalim poslovnim jedinicama usaglasiti stavove o daljim koracima", objavila je sindikalna organizacija "Mreža Most".

Ranije danas, članovi Samostalnog sindikata Javnog preduzeća "Mreža Most", u poslovnim jedinicama TV Most u Kosovskoj Mitrovici i RTV Gračanica u Gračanici počeli su štrajk glađu u nameri da ispune svoje višegodišnje zahteve o povećanju plata i dodeli kosovskog dodatka, navodi Košev.

U saopštenju koje su poslali Udruženju novinara Srbije (UNS) navode da tim činom žele da skrenu pažnju javnosti na tešku situaciju u preduzeću i kažu da neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva.

Prema rečima predsednika Sindikalne organizacije JP Most Dejana Jevtića, štrajkuje dvadesetdvoje zaposlenih, među kojima su novinari i ostali radnici.

Članovi sindikalne organizacije zahtevaju povećanje plata i dobijanje "kosovskog dodatka“.

U saopštenju navode da je neto plata većine radnika od 40.000 do 45.000 dinara i nije povećavana poslednjih godina, uprkos inflaciji i teškoj situaciji u društvu.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre četiri godine na konferenciji za medije zamolio Kancelariju Vlade Srbije za KiM da se za zaposlene u "Mreži Most“ nađe način da dobiju kosovski dodatak, oni to pravo nisu ostvarili.

"Naši novinari imaju pravo na kosovski dodatak isto kao i profesori, doktori i ostali radnici koji ga primaju. Mi samo želimo da radimo svoj posao, da ostanemo i živimo na Kosovu i Metohiji sa svojim porodicama, ali i da imamo ista prava i uslove kao i radnici u drugim preduzećima“, navodi u saopštenju.

Članovi sindikalne organizacija navode da im nakon mnogih bezuspešnih razgovora, obećanja i pokušaja da razgovorom dođu do rešenja ne preostaje ništa drugo osim štrajka glađu.

"Poslednja nada svih nas je Vučić, koga pozivamo i molimo da nam reši problem, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaposleni u "Mreža Most" u Mitrovici i RTV Gračanici započeli štrajk glađu

Izvor: RTS, 29.Nov.2022

Članovi Samostalnog sindikata Javnog preduzeća "Mreža Most" u poslovnim jedinicama "TV MOST" u Kosovskoj Mitrovici i "RTV Gračanica" u Gračanici, započeli su štrajk glađu kako bi skrenuli pažnju javnosti na tešku situaciju u preduzeću, ističući da neće odustati od štrajka dok im,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.