Nikola Manitašević: Ovde sam zbog mog brata, neka ja budem jedina žrtva (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 01.Dec.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Manitašević: Ovde sam zbog mog brata, neka ja budem jedina žrtva (VIDEO)

Nikola Manitašević, brat Ljubiše koga Mađarska namerava da izruči ilegalnim šiptarskim vlastima na KiM kako bi mu sudile jer se branio od "UĆK" otmičara, štrajkuje glađu do smrti u nameri da tako spreči izručenje.


   
Nikola Manitašević / Foto: Novosti    





Šiptarske ilegalne vlasti su optužnicu podigle 2015. godine kada je posredstvom UNMIK-a za njim raspisana međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << poternica po kojoj je uhapšen u Mađarskoj gde je živeo i radio. Njegov brat Nikola je otpočeo štrajk glađu do smrti i to tako što u zimskom periodu leži na ulici ispred mađarskog konzulata.

Ipak, i pored nepravde koja u svetu do sada nije viđena - da vlasti nastale iz terorističkog pokreta žele da sude nekome što se branio od pokušaja terorista da ga kidnapuju a "civilizovani svet" u tome pomaže, Nikola ne pokazuje gnev i ljutnju. Ostao je dostojanstven, suzdržan, do sada nije izgovorio ni jednu ružnu niti zapaljivu reč. Spreman je da podnese žrtvu, pa i da položi svoj život kako bi učinio doslovce sve što može ne bi li uspeo da spreči izručenje svog brata separatističkim vlastima koje se na ovaj način više svete i iživljavaju nego što sprovode bilo kakvu pravdu!

U razgovoru za KM Novine Nikola pažljivo odmerava svaku svoju reč kako ne bi izazvao nečiju nesmotrenu reakciju i kako bi predupredio bilo kakav incident jer su mnogi duboko pogođeni ovom nepravdnom, naročito porodica. Nikola je u međuvremenu došao do zaključka da je zbog toga ipak bolje ne organizovati proteste ovim povodom pa je tako onaj od četvrtka verovatno jedini koji će biti održan a kome je prisustvovalo 80-tak ljudi.

Na naše pitanje kako je on odgovara jednostavno "Dobro sam. Pokrio sam se..."

Na konstataciju da ipak ne može da se oseća dobro s obzirom da se sve vreme nalazi napolju, da je zima a on izgladnjen, kaže da danas već oseća glavobolju i malaksalost ali o tome veoma nerado govori.

Najčešće ga obilazi rodbina i po neko od prijatelja.

Nikoli je nedavno dojavljeno da je njegov brat pod torturom mađarske policije i stalno sa lisicama na rukama. On o tome govori sa rezervom i kaže da ne može ništa da potvrdi, možda je sve to samo njihova interpretacija a možda je i stvarno tako. O tome će više moći da kaže sledeće nedelje jer je njegovoj snaji, Ljubišinoj ženi, odobren zahtev da ga poseti u pritvoru.

Nikola je ovih dana kratkim porukama na Fejsbuku obaveštavao zabrinutu rodbinu i zainteresovanu javnost o tome kako je, ko ga obilazi i do kojih novih informacija je došao. Fejsbuk administracija mu je juče zabranila da to dalje čini, odnosno do 7. decembra ne može da deli svoje objave. U nekoliko poruka mu je stavljeno do znanja da mu je određena zabrana, a u porukama se nalazio i crveni trouglić i obaveštenje da njegove objave "nisu primerene dečijem uzrastu".

"Svako radi svoj posao, njihovo je da pokušaju da zabrane. Ja ništa nisam slagao, ništa ružno nisam rekao, nikoga nisam napao. Neka oni rade svoj posao, ja neću da im se mešam, ja radim ovde svoj posao" kaže Nikola.

Ujedno je to i jedino "zvanično obaveštenje" koje je dobio od bilo koga jer do sada mu se nije obratio niko iz mađarskog konzulata pa čak ni od predstavnika državnih organa Srbije iako im se uredno obratio a putem osobe za kontakt i dalje to čini. Odgovora nema.

O tome kao se oseća, kako razmišlja i kako namerava da nastavi svoju borbu, govorio je za KM Novine:

POGLEDAJTE VIDEO:




PROČITAJTE JOŠ:Braća Manitašević iz Velike Hoče nova imena na spisku srpskih žrtava sa KiM - albanski teror još uvek traje - KM Novine Samoodbrana je zločin, ali samo ako ste Srbin koji se brani jer želi da sačuva živu glavu u trenutku kada albanski teroristi pokušavaju da ga kidnapuju ili ubiju.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju




Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.