Nikaragva: Uhapšeno 13 opozicionih aktivista

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikaragva: Uhapšeno 13 opozicionih aktivista

Managva -- U Nikaragvi uhapšeno 13 protivnika predsednika Danijela Ortege. Opozicija tvrdi da je na delu novi talas represije protiv izborne reforme i prevremenih izbora.

Opozicioni aktivisti su privedeni u četvrtak pošto su odneli namirnice, flaširanu vodu i lekove grupi od devet majki u gradu Masaji koje su prethodno stupile u štrajk glađu zbog hapšenja njihovih sinova.

Predstavnici vlade i policije nisu pružili više informacija o hapšenjima, a članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodica uhapšenih rekli su Rojtersu da im je policija rekla samo da su aktivisti uhapšeni i da se protiv njih vodi istraga.

Demonstracije protiv Ortege, koje su počele početkom 2018, prerasle su u širi protestni pokret, a od tada je ubijeno više od 300 ljudi i uhapšeno preko 150 osoba.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.