Neće više da ga trpe: Albanci najavili MASOVNE PROTESTE protiv Haradinaja! DALI MU ROK DO KRAJA MESECA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće više da ga trpe: Albanci najavili MASOVNE PROTESTE protiv Haradinaja! DALI MU ROK DO KRAJA MESECA

Oko 20.000 službenika lažne države Kosova započeće štrajk na kraju januara ako im se ne uvaže zahtevi za povećanjem plata po principu "ista pozicija - ista plata".

Predsedavajući Sindikata javnih službenika Mursel Zimberi kaže da su jedini kojima nije povećana osnovna plata koja na KiM trenutno iznosi oko 340 evra.

- Nama jedino nisu povećane plate dok su u drugim sektorima povećane. Ovo više nećemo da tolerišemo već počinjemo sa masovnim štrajkovima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i protestima. Ja sam za dijalog, ali mislim da je došlo do kraja - rekao je Zimberi i dodao da će još nekoliko dana čekati na stav vlade.

On je rekao da su plate službenika niže nego prosečne plate i da su plaćeni od 320 do 350 evra.

Zimberi je upozorio da može doći do paralize administracije ako se ne postigne dogovor.

- Ako javni službenici štrajkuju, ulazimo u potpunu paralizu države, jer javni službenici rade u svim institucijama, dakle u prosveti, u zdravstvu, u sudstvu... Znači, biće posledica - naglasio je Zimberi.

Mnogi na Kosovu spekulišu da bi ovakav masovni protest državnih službenika mogao da znači i veliki problem za aktuelnu vladu lažne države i premijera Ramuša Haradinaja.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.