Nastavlja se proizvodnja u najvećoj fabrici nutele

Izvor: Mondo, 05.Jun.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se proizvodnja u najvećoj fabrici nutele

Radnici u najvećoj svetskoj fabrici "nutele", u Francuskoj, prekinuli su štrajk i vraćaju se na posao nakon što je proizvodnja bila u prekidu više od nedelju dana zbog spora sindikata i uprave vezanog za plate.

Foto: MONDO - Goran Sivački

Kompanija "Ferero", vlasnik popularnog namaza od lešnika i čokolade "nutela", izjavio je danas da je ulaz u fabriku otvoren tokom noći i da je u pogovnu nastavljena "normalna aktivnost".

Aktivisti sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Radnička snaga" u fabrici u Viljers-Ekolu u Normandiji postavljanjem barijera su sprečavali kamione da ulaze i izlaze iz fabrike više od nedelju dana.

Portparolka kompanije Prisila Burginjon izjavila je da je uprava načinila "pozitivan napredak", dodajući da će biti još pregovora.

Prema navodima sindikata, 160 od 350 radnika fabrike koji su učestvovali u štrajku traži povećanje plate za 4,5 odsto, jednokratne bonuse od 900 evra i bolje radne uslove. Nije poznato da li su njihovi zahtevi odobreni.

Fabrika proizvodi dnevno 600.000 tegli namaza od lešnikia i čokolade, što predstavlja četvrtinu ukupne svetske proizvodnje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nastavlja se proizvodnja u najvećoj fabrici "Nutele" u svetu

Izvor: Blic, 05.Jun.2019

Radnici u najvećoj svetskoj fabrici "Nutele", u Francuskoj prekinuli su štrajk, sklonili barijere koje su postavili u fabrici, i vraćaju se na posao nakon što je proizvodnja bila u prekidu više od nedelju dana zbog spora sindikata i uprave vezanog za plate, javlja agencija AP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.