Izvor: Radio 021, 01.Jan.2020, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milačiću produžen pritvor, počinje štrajk glađu

Predsedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću, nakon saslušanja u osnovnom tužilaštvu, određeno je tužilačko zadržavanje od 72 sata.

Nakon toga je Milačić izjavio da počinje štrajk glađu, saopštila je Prava Crna Gora.

"Nakon višečasovnog ispitivanja, državna tužiteljka je u vremenskom trajanju od dva sata napustila zgradu suda, ostavivši predsednika Prave Crne Gore da čeka, da bi se u nju vratila sa očigledno pripremljenim diktatom - rešenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o zadržavanju", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, po izlasku iz tužilaštva, a pri sprovođenju u policijski auto, Milačić izjavio da započinje štrajk glađu. On je zadržan juče nakon saslušanja u Upravi policije, a na teret mu se stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Šetnja u glavnom gradu bila je organizovana nakon molebana u Hramu Hristovog Vaskrsenja, a stranka je juče saopštila da ju je organizovao "narod samoinicijativno", a protiv Zakona o slobodi veroispovest. Kako se danas napominje, Milačiću je zadržavanje određeno zbog krivičnog dela nepostupanje po naredbi za udaljenje prema Krivičnom zakoniku.

"Okolnosti koje su navedene u rešenju o zadržavanju, da je ono određeno zbog mogućeg uticaja na svedoke koji nisu indetifikovani, dakle N.N. svedoke, govori o tome da se radi o monitarnom političkom procesu", ocenila je Prava Crna Gora.

Na ovaj način, kako se ukazuje, pogažena su najosnovnija ljudska prava, da otac dvoje maloletne đece, u noći Nove godine 31. decembra ne bude skupa sa najužom porodicom.

Prava Crna Gora je najoštrije osudila zloupotrebu institucija u političke svrhe, psihičko i fizičko iscrpljivanje u danima praznika i porodičnih okupljanja koja su, ne prvi put, primijenjena na lideru stranke.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Milačiću produžen pritvor, počeo štrajk glađu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jan.2020

PODGORICA - Predsjedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 72 časa, radi krivičnog djela nepostupanje po naredbi za udaljenje, zbog čega je stupio u štrajk glađu, saopšteno je iz ove stranke.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.