Martinović prekida štrajk glađu

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 15:14

Martinović prekida štrajk glađu

Šef poslanika SNS-a Aleksandar Martinović rekao je da prekida štrajk glađu, nakon što je Tužilaštvo saopštilo da je preduzelo dokazne radnje povodom incidenta ispred Skupštine 8. maja.
Aleksandar Martinović je prekinuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štrajk glađu nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je preduzelo dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je bilo elemenata krivičnog dela Nasilničko ponašanje, 8. maja ispred Narodne skupštine.

To tužilaštvo je navelo da postoji osnovana sumnja da su B. O., M. Đ., D. Đ. i S. M. izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim licima.
"Želim da vam kažem da kao neko ko je tri dana štrajkovao glađu sa svojim kolegama narodnim poslanicima nisam previše zadovoljan ovim saopštenjem. Mislim da je moralo da bude mnogo oštrije i da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se desilo 8. maja, ali i ovo je prvi korak u onome što smo imali nameru da uradimo", rekao je Martinović novinarima.
Poručio je da će danas prekinuti štrajk glađu ne zbog toga što je zadovoljan tim saopštenjem, već zato što želi da doprinese smirivanju svih tenzija u Srbiji, posebno onih vezanih za rad Narodne skupštine.
"Želim da verujem da će u daljem toku postupka nadležno javno tužilaštvo postupak voditi u skladu sa zakonom i da će oni koji su počinili ovo teško krivično delo biti sankcionisani u skladu sa zakonom", rekao je Martinović.
Na pitanje novinara o jučerašnjem okupljanju pristalica SNS-a ispred Skupštine, Martinović je rekao da je taj skup spontano organizovan.
"Ljudi su došli da bi pružili podršku našoj borbi, da se u Srbiji zaustavi protivzakonito ponašanje onih koji su brutalno prebili Rističevića. Nijedan važeći propis nije prekršen", rekao je Martinović.
Štrajk glađu nastavio je lider Dveri Boško Obradović, koji će sa još troje poslanika iz svoje stranke predati Ustavnom sudu Inicijativu za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.