Maja Pavlović prekinula štrajk glađu posle sastanka sa Vučićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Pavlović prekinula štrajk glađu posle sastanka sa Vučićem

Vlasnica novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović prekinula je danas štrajk gladju nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pošto je dobila čvrste garancije da će u narednih deset dana biti rešen njen problem.

Ona je novinarima posle sastanka u Predsedništvu Srbije rekla da će predsednik u narednih 10 dana inicirati razgovore sa nadležnima kako bi došlo do nekoga rešenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Predsedniku sam rekla da sam već dva puta verovala institucijama, ali do značajnih pomaka u ispunjenju zahetva nije bilo i plašim se da prekinem štrajk i da odem za Novi Sad bez nekog konkretnog rešenja koji će mi dati garanciju da će se stvoriti uslovi za Kanal 9 da ima ravnopravan položaj na tržištu. On mi je dao čvrste granancije da će se to desiti", rekla je Pavlović.

Kako je dodala, ako za deset dana ne vidim pomake ona će ponovo doći kod predsednika.

"Sačekaćemo tih deset dana šta će se dešavati i ja se nadam da više neće biti potrebe da štrajk glađu nastavim", navela je Pavlović.

Ona kao pomak vidi to što ju je predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić juče obavestio da su počeli razgovori sa organizacijama za zaštitu autorskih prava oko izmena tarife, s obzirom da su te organizacije pre bile čvrste u stavu da ne žele da menjaju ništa.

Dodala je da će nastaviti štrajk glađu ako ne bude zadovoljna ponuđenim rešenjima.

Pavlović je kazala i da je popila kafu sa predsednikom.

Maji Pavlović ovo je bio treći štrajk glađu zbog pozicije u kojoj se nalazi "Kanal 9", a poslednji put, u maju, nakon tronedeljnog gladovanja, primila ju je premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da je razlika sastanka sa predsednikom u odnosu na sastanak sa premijerkom u maju, što od današnjeg sastanka nije pravljena predstava za medije ni cirkus nego su zaista imali ozbiljan sastanka tokom kojeg su se držali suštine i sadržine njenih zahteva.

Njeni zahtevi su da se naknade koje plaćaju regionalne televizije usklade sa njihovim prihodima.

Vučić: Svestan sam da je situacija komplikovana, mi ćemo pomoći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na instagram profilu "Budućnost Srbije" da je saslušao i razumeo probleme Maje Pavlović, vlasnice Kanala 9.

Rekao je da država ne može da reši sve odjednom, ali da će brzo reagovati i uključiti se u rešavanje problema.

"Svestan sam da je situacija komplikovana, ali po zakonu i sa mnogo napora, mi ćemo pomoći da rešimo problem", objavio je Vučić.

Uz fotografije sa sastanka on je istakao da je od Maje Pavlović zatražio da prekine štrajk glađu.

Pročitajte i:

Intervju Maja Pavlović: Mora da se nađe neko snažnije prelazno rešenje

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Maja Pavlović prekinula štrajk gladju posle sastanka sa Vučićem

Izvor: Beta, 30.Avg.2019

Vlasnica "Kanala 9" Maja Pavlović danas je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odlučila da prekine štrajk gladju jer je dobila čvrste garancije da će u narednih deset dana biti rešen njen problem.Ona je novinarima posle sastanka u Predsedništvu Srbije rekla da će predsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.