Macura: Ženska parlamentarna mreža i NVO da stanu uz Maju Pavlović

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Macura: Ženska parlamentarna mreža i NVO da stanu uz Maju Pavlović

Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) i republička poslanica Tatjana Macura uputila je danas javni poziv svim organizacijama koje se bave pravima žena, uključujući i Žensku parlamentarnu mrežu Srbije, da se zajednički oglase i stanu uz vlasnicu novosadske televizije Kanal 9 Maju Pavlović koja 21 dan štrajkuje glađu i koja je "sigurno životno ugrožena".

Pokrajinska poslanica SMS-a Zorica Damjanović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uputila je isti poziv Ženskoj parlamentarnoj mreži Vojvodine, navela je ta stranka u saopštenju za javnost.

"Predsednica Vlade, Ana Brnabić najavila je sastanak tek za utorak. Da li Maja Pavlović može da izdrži do tad? Zašto sastanak tek u utorak? Podsećamo i da je vidno izostala reakcija predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, ministarke Zorane Mihajlović", piše u saopštenju SMS-a.

SMS je poručio da očekuje od premijerke Ane Brnabić "da ne odlaže sastanak", kao i da organizacije koje se bave pravima žena stanu uz Maju Pavlović, bez obzira da li su u pitanju nevladine organizacije ili su organizovane od strane države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.