Kraj štrajka u Ratku Mitroviću, isplaćeno po 30.000 dinara

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2012, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj štrajka u Ratku Mitroviću, isplaćeno po 30.000 dinara

KRAGUJEVAC - Bivši radnici kragujevačkog građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", koje se nalazi u stečaju, završili su protest, pošto im je u Skupštini Grada počela isplate jednokratne pomoći od 30.000 dinara.

Protest je počeo 11. aprila jer oko 60 bivših radnika tog preduzeća nije moglo da naplati zaostale zarada, za šta su imali pravosnažne sudske presude.

Radnici traže da nadležne državne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << institucije postupaju po njihovim zahtevima, u skladu s dogovorom s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, a ako se to ne dogodi, najavili su da će ponovo oragnizovati proteste.

Isplata jednokratne pomoći bivšim radnicima "Ratka Mitrovića" obezbeđena je iz budžeta Grada Kragujevca.

Predsednik sindikata "Ratka Mitropvića" Predrag Radović danas je podsetio da radnicima preduzeće duguje od 100.000 do 130.000 dinara za zarade i doprinose.

Prema dogovoru koji je postignut prošle sedmice u Beogradu s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, zarade bi trebalo da budu isplaćene iz potraživanja koje preduzeće ima prema investitorima, među kojima je i Grad Kragujevac.

Predložena je isplata dve i po zarade iz Fonda solidarnosti Republike Srbije, u iznosu od oko 55.000 dinara, dok bi radni staž trebalo da bude povezan iz stečajne mase za poslednje dve godine i duže ako bi za ti bilo sredstava.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građevinari okončali štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012

KRAGUJEVAC -..Bivši radnici građevinskog preduzeća Ratko Mitrović iz Kragujevca okončali su danas višenedeljni protest, pošto je počela isplate jednokratne pomoći od 30.000 dinara, koja je obezbeđena iz gradskog budžeta...Oko 40 radnika je 11 dana štrajkovalo glađu tražeći isplatu zaostalih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.