Jednočasovni štrajk zaposlenih u PIO fondu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 27.Mar.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednočasovni štrajk zaposlenih u PIO fondu (VIDEO)

Zaposleni u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje održali su jednočaspvni štrajk upozorenja kako im zarade ne bi bile smanjene i do 30 odsto kako je preporučila Državna revizorska institucija.
Fond je poslednjih godina povećao obim posla, a smanjenjem zarada radnici bi bili kažnjeni, kaže predsednik sindikata zaposlenih u PIO fondu Ivan Đorđević.

Jednočasovnim štrajkom oko 130 radnika niške filijale PIO fonda upozorilo je rukovodstvo ali i Ministarstvo rada i socijalne politike kao i Ministarstvo finansija da ne smanjuju njihove zarade pre početka primene Zakona o platnim razredima u javnom sektoru. 30 odsto je veliki procenat, pa bi ukidanje regresa i toplog obroka, kako preporučuje Državna revizorska institucija, znatno ugrozilo njihovu egzistenciju, kažu u sindikatu zaposlenih u PIO-u.
Fond za zdravstveno osiguranje i Nacionalna služba za zapošljavanje su izmenili Uredbu o koeficijentu za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnom sektoru, i tako zadržali svoje plate na istom nivou. U PIO fondu od rukovodstva traže isto.
Prema rečima direktora niške filijale fonda Siniše Vasića, štrajk nije pravi način da radnici ostvare svoja prava a problem obračuna plata treba da reši nadležno ministarstvo.
Ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, radnici PIO fonda najavljuju generalni štajk za 8. april.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.