Hrvatski sindikati zaposlenih u školama kreću u dijalog s Vladom

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski sindikati zaposlenih u školama kreću u dijalog s Vladom

Jedan od predstavnika sindikata zaposlenih u školama Branimir Mihalinec izjavio je danas posle sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem da su prihvatili dijalog s Vladom o njihovim zahtevima za povećanje plata za šest odsto zbog čega zasad neće najavljivati štrajk.

"U trenutku kada smo prihvatili takve razgovore i sastanke, doneli smo zaključak da nema potrebe najavljivati štrajk", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Mihalinec.

Razgovori će početi za desetak dana, pa će, kako su rekli predstavnici sindkata, nova školska godina početi redovno 9. septembra.

Čelnici sindikata najavili su, međutim, da će ukoliko ne budu bili zadovoljni pregovorima s Vladom krenuti u štrajk do ispunjenja zahteva.

Ranije danas u Zagrebu je održan protest tokom kojeg su prosvetari uoči početka nove školske godine tražili povećanje koeficijenta plata u školstvu za šest odsto.

Skup su organizovali vodeći sindikati zaposlenih u školama uoči početka nove školske godine, 9. septembra, kada počinje i primena novog nastavnog plana i programa "Škola za život".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.