Gojković: Obradović štrajkuje glađu na veoma neobičan način

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 12:55

Gojković: Obradović štrajkuje glađu na veoma neobičan način

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrazila je zabrinutost za zdravlje poslanika Aleksandra Martinovića, Sandre Božić i Miladina Ševarlića, koji su noć proveli ispred parlamenta štrajkujući glađu.
Maja Gojković je na konferenciji za novinare u parlamentu rekla da su veoma istrajni i odlučni.

"Ne uzimaju hranu, sede na suncu, da izdrže, ne bi li ispunili neke svoje ciljeve", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekla je Gojkovićeva.
Predsednica Skupštine je ocenila da lider Dveri Boško Obradović pristupio i sprovodi "ovaj tzv. štrajk" na "veoma neobičan način", koji do sada nije viđen.
"Juče kad su se kamere pojedinih medijskih kuća sklonile, njemu su prišli Dragan Đilas, Borko Obradović i još neki i posle kraćeg razgovora dostavili su mu kesu, a on sam kaže sa stvarima, molitvenikom i ikonama. I on se povukao u zdanje skupštine", rekla je Gojkovićeva.
Kako je rekla, nije ona ta koja će da oceni da li je Obradović imao još nešto u kesi i da li je prekršio, kako je rekao, "malo jači post", što je po njenom mišljenju neumesan termin.

"Ne znamo šta se dešavalo u skupštini, osim da se on dobro naspavao. A sada kada ste vi tu, ponovo je izašao napolje da ubedi javnost da on zaista štrajk glađu. Mi nismo policijska, ''Štazi' država, pa da snimamo poslanike u ovom zdanju. Ostavljam građanima da sami ocene da li se tu radi o štrajku glađu ili o loše režiaranoj predstavi", rekla je Gojković.
"Đilasu je izgleda dozvoljeno sve"Maja Gojković izjavila je da je, kako se čini, lideru SSP Draganu Đilasu dozvoljeno sve, pa i da, kako je rekla, Bošku Obradoviću donosi ikone i molitvenik.
Na pitanje kako je Đilas sinoć došao do Obradovića, koji se nalazio u delu ispred parlamenta u koji građani ne mogu da prođu, Gojkovic je kazala da izgleda da za njega ne važe zakoni.
Primetila je, kaže, na televiziji da se pored Obradovića nalaze Đilas i Borko Stefanović, navodeći da ne zna da li su gurnuli policajce ili su se koristili nekim trikovima.
"Očigledno bogati Đilas može sve pa može i Bošku da donosi ikone i molitvenik", ocenila je Gojkovićeva.
Nastavljene izborne radnjePredsednica Skupštine izjavila je da je na sednici RIK-a, nakon prekida izbornih radnji ponovo pokrenut proces za izbore raspisane za 21. jun, navodeći da su tehnički sprovedeni u delo zakoni kojima se omogućava overavanje potpisa i kod opštinskih overivača.
Reč je o zakonima koje je Pralament juče usvojio - izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika i izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima.
Ona je podsetila da je to bio jedan od zahteva većine stranaka na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Gojković je pozvala građane da izađu na izbore i glasaju za neku od ponuđenih lista i da time opredele kako će izgledati Skupština.
"Kao neko ko je vodio parlament u dva mandata, želim da on bude mnogo bolji i uspešniji u predstavljanju građana i da se radi na donošenju dobrih zakona. Ubeđena sam da će volja građana birti takva da u sledećem sazivu neće biti incidenata i nemilih scena", rekla je Gojkovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gojković: Zabrinuta sam za zdravlje troje poslanika, Obradović u kvazi štrajku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2020

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je "ozbiljno zabrinuta za zdravlje poslanika Miladina Ševarlića, Aleksandra Martinovića i Sandre Božić" i dodala da su oni istrajni da „izdrže štrajk glađu da bi ispunili svoje unapred zacrtane ciljeve". "Već drugi dan sede ovde...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.