Francuski sindikati najavili nastavak štrajka, bez napretka u pregovorima

Izvor: Beta, 19.Dec.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski sindikati najavili nastavak štrajka, bez napretka u pregovorima

Francuska vlada i sindikati nisu danas uspeli da se dogovore o reformi penzionog sistema koju je smislio predsednik Emanuel Makron, tako da će se nastaviti štrajk i protesti koji traju već više od dve nedelje, saopštio je večeras sindikat CGT."Sindikati koji su mobilisani za povlačenje reforme penzija pozvani su 9. januara na nove proteste i štrajk", izjavio je lider sindikat CGT Filip Martinez posle sastanka.Najveći sindikat CFDT nije se pridružio tom pozivu.Reforma predvidja jedinstven penzioni fond umesto sadašnja 42, ali protivnici smatraju da bi na taj način penzije mogle da nepravedno budu umanjene onima koji su uplaćivali više tokom radnog staža ili da penzije medju starim i novim penzionerima budu neujednačene.Protesti su počeli 5. decembra istovremeno sa štrajkom železnice.U Francuskoj su društvena napetost i nezavodoljstvo već bili jaki pošto već više od godinu dana gradjanski pokret "Žuti prsluci" protestuje svake subote.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski sindikati najavili nastavak štrajka, bez napretka u pregovorima

Izvor: Danas, 19.Dec.2019

Francuska vlada i sindikati nisu danas uspeli da se dogovore o reformi penzionog sistema koju je smislio predsednik Emanuel Makron, tako da će se nastaviti štrajk i protesti koji traju već više od dve nedelje, saopštio je večeras sindikat CGT.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.