Francuski crni decembar: Opšti štrajk i obustava saobraćaja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski 'crni decembar': Opšti štrajk i obustava saobraćaja

U Francuskoj su ulični protesti i štrajkovi česti, ali pokret koji je započeo u srijedu uvečer i kojim članovi skoro svih sindikata iz javnog sektora prekidaju rad, mogao bi potrajati nekoliko dana i biti jedan od najvećih protesta u posljednjih nekoliko decenija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Francuski crni decembar: Štrajk preti da parališe zemlju

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019

Nacionalni štrajk u Francuskoj koji je počeo sinoć mogao bi biti jedan od najvećih u poslednjih nekoliko decenija jer uključuje gotovo sve sindikate javnog sektora koji protestuju zbog planova predsednika Emanuela Makrona za reformu penzionog sistema, pišu svetski mediji uz ocenu da bi opšti štrajk...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.