Francuska, zatvorski čuvari štrajkuju zbog napada

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska, zatvorski čuvari štrajkuju zbog napada

Zbog serije napada u francuskim zatvorima došlo je do štrajka francuskih zatvorskih čuvara. Sindikati su za danas najavili "totalnu blokadu", prenosi Bi-Bi-Si.
Ministarka pravde Francuske Nikol Belube rekla je da će se sastati sa predstavnicima sindikata kako bi pokušala da okonča krizu, a sindikati su prošle nedelje odbili predloge vlade za prestanak štrajka.

Štrajk širom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlje počeo je nakon niza napada na čuvare u zatvorima. Prošle nedelje, trojica čuvara povređeno je u napadu u ztvoru "Frezne" južno od Pariza.
U nedelju, dvojica čuvara su hospitalizovana, nakon što su napadnuti u jednom zatvoru nadomak Kalea.
"Ovo je novi napad na osoblje, ne možemo više da izdržimo. Ovo se dešava svakodnevno", izjavio je tom prilikom portparol zatvorskog sindikata "Ufap-Unsa", Janik Lefebre, prenosi Bi-Bi-Si.

Ministarstvo pravde Francuske insistira da predstavnici sindikata odmah nastave sa dijalogom, dodajući da je odgovornost svih strana da zatvori funkcionišu kako treba.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) ZATVORSKI ČUVARI ŠTRAJKUJU ŠIROM FRANCUSKE: Ovo je novi napad na nas, ne možemo više da izdržimo

Izvor: Kurir, 22.Jan.2018

Francuski zatvorski čuvari štrajkuju zbog serije napada u francuskim zatvorima.

Nastavak na Kurir...

Zatvorski čuvari u Francuskoj u drugoj nedelji protesta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2018

Zatvorski čuvari u štrajku blokiraju neke od 188 francuskih zatvora dok sukob izazvan napadima na čuvare ulazi u drugu nedelju.   Oko 100 čuvara je danas protestovalo ispred zatvora u Marseju, zapalili su malu vatru i blokirali kapije, prenosi Beta.   Nije poznato koliko zatvora je pogođeno protestima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.